İPEKYOLU KAYMAKAMI SAYIN CEMİL ÖZTÜRK’ÜN, MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 81. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJ:

Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, inancından ve imanından aldığı güçle milli mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamış, Anadolu insanının verdiği olağanüstü bağımsızlık mücadelesini adeta ölümsüzleştirmiştir.
Mehmet Akif Ersoy, hem bir şair, hem bir münevver, hem bir dava adamı olup, milli mücadele esnasında önemli görevler üstlenmiştir. Fikirleri  ile milli mücadele ruhunu ateşleyerek, bağımsızlık sürecine eşsiz katkılar sağlamıştır. İstiklâl Marşımızın mısraları da, yalnızca vatan, ezan, bayrak ve hürriyet aşkını dile getirmekle kalmayıp, tek yürek  olduğumuzda nasıl bir destan yazabileceğimizin belgesi olmuştur.

Bu duygularla, bizlere nice kıymetli eser ve  milli şuur armağan ederek aramızdan ayrılan Mehmet Akif  Ersoy'u vefatının 81. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şâd olsun.

Cemil Öztürk
                                                              İpekyolu Kaymakamı