FETÖ hain darbe girişiminin yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Van Valiliğinin Koordinasyonunda düzenlenen ve İpekyolu Kaymakamlığının da başta Kaymakamımız Cemil Öztürk ve değerli hanımefendi de olmak üzere tüm birimleri ile katıldığı ve destek verdiği etkinlikler, Kurtuluş Parkı'ndan Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Beşyol Meydanı'na kadar süren yürüşün ardından yapılan anma törenleri, sabahın ilk ışıklarına kadar tutulan demokrasi nöbeti ile devam etti.

Anma törenlerinde, kamu kurumlarının yanı sıra STK ve diğer kuruluşlar katılımcı vatandaşlara çeşitli hizmetler verdi.
Bu çerçevede, İpekyolu Belediyesi de sabaha kadar süren etkinlikler ve demokrasi nöbeti esnasında, temizlik, teknik, lojistik desteklerle birlikte, kendisine ayrılan stantlarda vatandaşlara gece boyunca yiyecek-içecek ikramı yaptı.